Campinglife

Eerlijk is eerlijk, slapen in een tent was ooit, in de pre-kindertijd, voor mij niet gelinkt aan het idee van vakantie.

Dit jaar besloten wij als gezin te gaan kamperen. Kramperen noemt een vriendin het. Eerlijk is eerlijk, slapen in een tent was ooit, in de pre-kindertijd, voor mij niet gelinkt aan het idee van vakantie. Het idee van slapen in een tent waar je amper rechtop kan staan, koud s’nachts, stikheet overdag, was een scène uit een van mijn nachtmerries.
 
Maar de buitenlucht, de vrijheid en de vele potentiële speelvriendjes trokken mij over de streep. Wel met de gemakkelijkheid van een glampingtent, want er zijn grenzen. 😉
 
En nu is het beeld van horror omgeslagen in een moment van observatie en inspiratie. Want nergens spelen kinderen zoveel buiten als op de jaarlijkse gezinsvakantie op de camping. Binnen no time maken kinderen bootjes van gevonden takken, worden er spelletjes als dennenappels gooien verzonnen en worden van steentjes huisjes gebouwd voor de knuffelbeesten die uit alle tenten gesleept worden en bij elkaar op bezoek gaan. 

Kinderen spelen volop in- en met de natuur om al spelend te leren van de natuur.  Een prima moment voor mij om toe te kijken naar de spelletjes die verzonnen worden en inspiratie op te doen voor een nieuw jaar vol creatieve, inspirerende pleinen, ontworpen voor -en dus ook een beetje door- kinderen. 

meisje met oranje rugzak in box

Lees al onze blogs

Ontdek ons hart voor buitenleven

bla bla bla