groen-schoolplein de-schoolpleinvergroeners

Groen schoolplein

G

Een groen schoolplein verbetert de prestaties in de klas

Door kinderen in contact te brengen met natuur zijn ze rustiger wanneer zij terugkomen in de klas. Na spelen op een groen schoolplein presteren kinderen beter op cognitief niveau dan kinderen die op een grijs schoolplein hebben gespeeld. Concreet betekent dit dat zij beter presteren op schooltaken.

Een veilige leeromgeving voor elk kind

Kinderen die spelen op een groen schoolplein hebben veel minder ruzie, zijn aardiger voor elkaar en pesten minder. Dit lost direct een groot probleem op waar veel scholen mee te maken hebben.

Buiten spelen wordt buiten leren met een groen schoolplein

Natuur daagt uit en is dynamisch. Een groen schoolplein leidt tot meer creatief spel en geeft kinderen de kans om door directe feedback te leren over de natuurlijke elementen.

Kinderen gaan met meer plezier naar school

Scholen met een groen schoolplein worden door de kinderen als positiever beoordeeld. Kinderen gaan met meer plezier naar school en vinden hun school te gek.
groen-schoolplein de-schoolpleinvergroeners

Voor de volledig onderbouwde review over het effect van een groen schoolplein met verwijzingen naar de wetenschappelijke artikelen, verwijzen wij je graag naar ons white paper.

Download ons Whitepaper over de voordelen van een groen schoolplein

Hoe realiseer je een groen schoolplein voor jouw school

Een veiligere omgeving voor kinderen, meer plezier met buiten spelen,  maar ook alle leer voordelen van een groen schoolplein, dat wil iedere school natuurlijk!

Maar hoe pak je dit aan, en waar begin je, wat zijn de mogelijkheden en hoe kun je dit realiseren?

De Schoolpleinvergroeners nemen je stap voor stap mee in de realisatie naar een groen schoolplein voor jouw school.