Je bekijkt nu Subsidie Schoolplein; alle mogelijkheden op een rijtje

Subsidie Schoolplein; alle mogelijkheden op een rijtje.

subsidie schoolplein

Je wilt subsidie aanvragen voor een schoolplein. Je hebt een droom voor een groen schoolplein of een nieuw speeltoestel. Is dit mogelijk en waar moet je rekening mee houden? Alle mogelijkheden op een rijtje.

Je wilt subsidie aanvragen voor het nieuwe schoolplein. Of je hebt een droom voor de aanleg van een groen schoolplein en wilt weten of er fondsen zijn die dit financieel zouden willen ondersteunen. 

Je hoofd zit vol vragen zoals: Is er subsidie mogelijk? Hoe vraag je een subsidie voor een schoolplein aan? Waar moet je aan voldoen?

 

Allemaal vragen waar niet altijd een eenduidig antwoord op is. Subsidies van fondsen zijn per regio enorm verschillend, maar dit betekent niet dat er geen mogelijkheden zijn tot financiële ondersteuning van een nieuw schoolplein.

 

Voor uitgebreide informatie over wat er mogelijk is in jouw regio, of als je ondersteuning wilt bij het aanvragen van de subsidies, klik dan hier.

Welke mogelijkheden zijn er?

Eigenlijk zit er nog een stap die vooraf gaat aan de subsidie, namelijk het ontwerp en het plan. Lees onze blog 6 tips voor een groen schoolplein, om goed beslagen ten ijs te komen.  

Voordat er tot de aanvraag van fondsen kan worden overgegaan, is er een duidelijk plan nodig. Vraag fondsen nooit te vroeg aan, want dit zou tot afwijzing kunnen leiden of tot het in de knoop komen van de uitvoervoorwaarde (de uitvoering moeten binnen een bepaalde tijd gebeuren).  Heb je een duidelijk plan? Een ontwerp, een plan van aanpak, een onderbouwing en een gedetailleerde begroting en tijdsplanning, dan zou je over kunnen gaan tot het aanvragen van fondswerving. De term fondswerving doet vermoeden dat subsidie alleen bij fondsen vandaan komt. Het tegendeel is waar. 

 

De financiering of subsidie voor een schoolplein kan bij verschillende partijen vandaan komen:

 

·       Fondsen – landelijk, regionaal of lokaal. Het is enorm verschillend wat de mogelijkheden zijn, maar ze zijn er eigenlijk altijd. de Schoolpleinvergroeners kunnen de aanvraag en de financiële verantwoording volledig uit handen nemen, no cure no pay. Tevens is het mogelijk dat wij helpen met de aanvraag of bijstaan in de verantwoording. Neem contact met ons op om te weten te komen wat er mogelijk is in jouw regio.

 

·       Samenwerkingspartijen: denk aan partijen met hetzelfde doel. Bijvoorbeeld de bso die ook gebruik maakt van het plein, het kinderdagverblijf, de buurt en de gemeente.

 

 

Het ontwerp en de begeleiding kan bekostigd worden uit subsidie.

meisje_klimmen

·       Het schoolbestuur: Soms zijn schoolbesturen gewillig om het meerjarenonderhoud van de school naar voren te halen om bij te financieren voor de aanleg van een nieuw schoolplein.

 

·       Gemeente: Gemeenten kunnen bijdragen door middel van een subsidie, een eenmalige financiële bijdrage maar zij kunnen ook in natura bijdragen. Zo financieren gemeenten speeltoestellen, of adopteren ze zodat de school geen jaarlijkse inspectie meer hoeft uit te voeren, maar deze mee wordt genomen door de inspectie van de gemeente. Meestal is er veel mogelijk. de Schoolpleinvergroeners helpen je graag met het bewandelen van de juiste paden en de mogelijkheden in jouw gemeente.

 

·       Provincie: Veel provincies hebben stimuleringsbudgetten voor groene schoolpleinen. Let goed op de voorwaarden.

 

·       Sponsoring: lokale bedrijven zijn vaak gewillig om hun naam te verbinden aan iets positiefs als een (groen) schoolplein. Sponsoring kan net zo interessant zijn als subsidies voor de aanleg van een nieuw schoolplein. Denk niet alleen aan ‘cash’ maar laat bedrijven speeltoestellen adopteren, financieren of hun medewerkers inzetten voor de aanleg van groenbakken, etc.

 

·       Crowdfunding: de alom bekende sponsorloop is misschien wat afgezaagd. Maar wat dacht je van een pubquiz of een veiling van diensten? Een theatershow gemaakt door de school waar alle ouders kaartjes voor moeten kopen, etc etc. er zijn eindeloze creatieve ideeën. de Schoolpleinvergroeners helpen graag met meedenken wat er bij jullie school kan passen.

 

·       Inzet vrijwilligers: een samenwerkingsverband met een middelbare school die helpt planten plaatsen of tuinonderhoud uitvoeren. Sluit je ook aan bij landelijke activiteiten zoals NL doet.

 

Wanneer je aanvraag gaat doen bij verschillende fondsen is het enorm belangrijk dat je een goed onderbouwd plan hebt. Vragen als: wat ga je doen, wat is het doel, hoe ga je dit doel behalen, hoe toets je hierop, hoe draagt dit bij aan onderwijs, hoe draagt dit bij aan de omgeving, hoe draagt dit bij aan de samenleving, is er een onderhoudsplan, wie doet de uitvoer, wat kost het, hoe wordt het gefinancierd, en ga zo maar door. Allemaal vragen waar antwoord op moet zijn gegeven in een gedegen plan. Dit plan, samen met het ontwerp en de begroting leg je neer bij al je potentiele financiers neem. Subsidie voor een schoolplein kan een lang proces zijn, maar is zeker vruchtbaar. Jouw dromen prachtig verwoord en uitgetekend zien in een mooi ontwerp en gedegen onderbouwing, is een krachtig middel om subsidie te krijgen. Zeg daar maar eens nee tegen 😀

 

de Schoolpleinvergroeners hebben ervaring met dit proces en helpen je graag. We kunnen volledig ontzorgen en alle subsidies aanvragen of bijstaan met gedeelten van dit proces. Als geen ander weten wij dat een schoolplein maatwerk is. Ook de aanvraag van subsidies is maatwerk. Waar de ene school mogelijkheden heeft tot veel financiële kanalen, ook na aanleg, heeft andere school dat niet. 

Onze ontwerpen zijn pedagogisch en didactisch onderbouwd, onderhoudsarm en mogelijk voor elk budget. Vraag ons naar de subsidiemogelijkheden in jouw provincie. 

Lees al onze blogs

Ontdek ons hart voor buitenleven
  • Berichtcategorie:Uncategorized