Verhalen

Vector-1_f.png
takken, hut, spelen, meisje rode trui
wist je dat

Spelen is leren

S

Elke school heeft een eigen pedagogische visie en kenmerken die de school uw school maken. Hierbij past ook een eigen schoolplein. Het is een plek waar kinderen in aanraking kunnen komen met groene natuurlijke elementen, uitgedaagd worden in hun spel en sociaal vaardiger worden. Het schoolplein wordt het verlengde van de pedagogische visie in de klas. Buiten spelen wordt buiten leren.

Meisje schommel speelplein

"Buiten spelen wordt buiten leren."

natuurlijke elementen

Water en kinderen

Water en kinderen, ook voor ouders een haat/liefde verhouding tussen spel en gevaar. Geef kinderen een stroompje water en eindeloze spelletjes met dijken bouwen, bootjes varen of bruggetjes maken, ontstaat. De interactie die dit natuurlijke element geeft, is een recept
voor eindeloze opties.

Als je duwt, duwt water terug. Het geeft onmiddellijke feedback; het
is nat, soms koud en kan in vormen veranderen wanneer het blootgesteld wordt aan extreme kou of extreme hitte. Misschien is water zelfs wel het meest interactieve natuurlijke element dat wij op pleinen en speeltuinen bouwen.

W

op avontuur

Scheur in je broek.

Vorige week vloekte ik even binnensmonds toen mijn zoon voor de derde keer in een maand uit school kwam met een scheur in zijn broek. Maar toen ik hem vroeg: Pieter wat is er nou precies gebeurd? Antwoordde hij: nou mama ik ging op avontuur…… Tja de rest van het verhaal hoorde ik eigenlijk al niet meer, want hij ging op avontuur. Dat verklaart eigenlijk alles.

Vector-1_f.png