schoolplein-ontwerp de-schoolpleinvergroeners

Wat we doen

W

De Schoolpleinvergroeners zijn de specialist op het gebied van groene schoolpleinen. De werkzaamheden die we voor jouw school doen kunnen dan ook zeer uiteenlopend zijn.

Van een kort adviesgesprek met een van onze experts om jouw schoolplein meteen groener te maken, tot een complete make-over. Alles is mogelijk. Tevens kunnen wij de jaarlijkse veiligheidscontrole voor het plein uitvoeren.

Schoolpleinsessie

S

Schoolpleinsessie voor al je schoolpleinvragen

Is je onderwijs up te date maar blijft je plein achter? Heeft je team het wel eens over een andere indeling van het schoolplein? Zoek je een oplossing voor meer uitdaging? Krijg je minder nieuwe aanwas dan verwacht? Schoolgebouw gerenoveerd, maar voelt het alsof het plein er niet bij hoort? Of wil je zelf aan de slag met een team ouders en leerkrachten, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Dan ben je bij de Schoolpleinvergroeners aan het juiste adres. De Schoolpleinvergroeners zetten jouw wensen om naar een verrassend en inspirerend advies.

Hoe ziet een schoolpleinsessie eruit?

In een schoolpleinsessie bespreken we jouw pleinwensen. We wisselen van gedachten over mogelijke plannen, inrichtingsvragen, veiligheid of aanpassingen aan je plein (groot of klein). Na een brainstormsessie van 90 minuten op locatie gaan we voor je aan de slag. Je krijgt sowieso een mondeling een advies over jouw vragen. Ook krijg je veel ideeën, waarmee je vervolgens zelf aan de slag kunt. Naar keuze werken we ons mondeling advies uit op papier. Dat advies ontvang je binnen een week.

Wat kost een schoolpleinsessie?

Voor een sessie van 90 minuten met advies blijf je onder de €300 (ex. btw).

Wil jij een plein zo mooi dat je er zelf op wil spelen? Maak een afspraak met de Schoolpleinvergroeners!

schoolplein-ontwerp de-schoolpleinvergroeners

Pleinontwerp op maat

P

Speel- en leeromgeving

Wanneer voelt je leerling zich thuis? Wat betekent dat voor een kind? Wat heeft het nodig? Veiligheid in de klas? Of ook daarbuiten? Is jouw school een plek waar kinderen zich prettig voelen? Waar ze niet alleen in de klas leren maar ook buiten? En het plein? Is dat een veilige speelplek? Wat leren ze tijdens het buitenspelen? Samenspelen? Ruziemaken? Past jouw plein nog bij jouw type leerling? Bij jouw type onderwijs? Een passend ontwerp maakt de Schoolpleinvergroeners bijzonder. 

Elke school, elke leerkracht, elke leerling heeft zijn eigen wensen en ideeën over een plein. Maar klopt dat met de hele populatie? Is dat een passend visitekaartje voor de school? Is dat wat jij wil uitstralen? Wil je het hele plein renoveren? Wil je samen met je team en met ouders het plein opnieuw inrichten maar weet je niet waar te beginnen? Ben je al gevorderd in je project maar heb je ergens het gevoel dat je iets over het hoofd ziet? Verloopt de communicatie niet lekker? Juist dan zijn de Schoolpleinvergroeners de professionals die je kunnen ondersteunen. Wij ontzorgen jou zo veel mogelijk.

schoolplein-ontwerp de-schoolpleinvergroeners

Van vlekkenplan naar Schoolplein op maat

Voor een 2D vlekkenplan starten we met een brainstorm op het plein. We luisteren goed naar jouw wensen en ideeën en die van het team dat je vertegenwoordigt. De Schoolpleinvergroeners kijken verder en vragen meer door op alle aspecten van het schoolplein en haar gebruikers. We verdiepen ons in de visie van de school en observeren hoe er nu op wordt gespeeld. Hoe is het plein nu ingedeeld? Matchen de zicht- en looplijnen met het feitelijk gebruik? Hoe zit het met de zonlicht, schaduw en regenwater? Komen kinderen na het buitenspelen uitgeraasd en fris de klas in? Klaar om te leren?

 

Door gesprekken en observaties komen ideeën tot leven. de Schoolpleinvergroeners maken eerst een globaal vlekkenplan in 2D met indeling waarin een advies voor bodem, speeltoestellen en beplanting wordt opgenomen. Hoe kinderen het plein gebruiken en hoe leerkrachten zich daarbij voelen, staat daarbij altijd centraal. Hierna maken we het definitieve plan wat wordt gevisualiseerd in 3D tekeningen en video, zodat je een goed beeld krijgt hoe het plein er daadwerkelijk uit komt te zien

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Wil jij een plein dat het visitekaartje is van je school? Maak dan een afspraak: de Schoolpleinvergroeners helpen graag jouw ideeën vorm te geven. Buiten spelen wordt buiten leren.